Wedstrijden

Regiofinale Gelderland Midden deelname GV de Brug 

Zaterdag 11 april jongsleden was het voor twee meisjes van GV de Brug zo ver. Jeugd 2 Sanne en pupil 1 Zahra hebben zich gekwalificeerd voor de Regiofinale Gelderland Midden. Vooral voor Zahra was het erg spannend om zonder haar vaste turnvriendinnen op wedstrijd te gaan, dus gelukkig mochten Zahra en Sanne tegelijk van start. 

Zahra is deze keer gestart op de vloer, waar ze een nette oefeningen liet zien. Vervolgens sprong ze bij sprong een prachtige handstandplatval, iets wat ze met gemak doet. Daarna was de brug aan de beurt, hier wist Zahra haar lichaam goed onder controle te houden, waardoor de oefeningen in elkaar over volgen. Ze sloot haar wedstrijd af op de balk, een smalle, wiebelende, dunnen plank waar je niet altijd even goed op kan blijven staan, toch heeft ook hier Zahra haar uiterste best gedaan en kon ze haar wedstrijd met een goed gevoel afsluiten. 

Sanne mocht van start op balk, voor de zenuwen een lastig onderdeel om als eerste mee te starten. Toch wist Sanne een mooie oefeningen te laten zien. Daarna was er op vloer een aritumbling waar Sanne haar oefening op mocht turnen. Dit was iets wat voor haar wennen was, maar waar ze goed mee om kon gaan. Vervolgens was sprong aan de beurt, zonder te oefenen wist Sanne een mooie overslag over de Pegasus te maken. Als laatste mocht ze haar wedstrijd afsluiten op de brug. Dit was voor haar een makkie en alle oefeningen gingen foutloos achter elkaar door, iets waar Sanne erg trots op mag zijn.

Trainsters Evelien en Daisy zijn in ieder geval erg trots op deze twee toppers!  

 

2e Plaatsingwedstrijd turnselectie GV de Brug

De tweede plaatsingswedstrijd voor een deel van de meiden van de turnselectie van GV de Brug zit er ook weer op. Deze vond plaats op zaterdag 14 maart jongsleden.

Als eerste waren onze pupillen 1 aan de beurt, Zahra, Kenza en Josefien. Alle drie de meiden lieten deze wedstrijd op de balk iets nieuws zien, Zahra de handstand en Kenza en Josefien de rol voorover. Heel knap want op de eerste plaatsingswedstrijd deden we deze onderdelen niet. Daarna lieten de meiden op de vloer een mooi gespannen oefening zien. Vervolgens sprongen ze drie goede handstandplatvallen op sprong. En sloten we de wedstrijd af met een oefening op de brug, iets wat voor de meiden deze keer toch een beetje lastig was.

Toen was het de beurt aan Nina en Kirsten, onze pupil 2 meiden. Wat mogen deze meiden trots op zichzelf zijn, wat hebben zij zichzelf verbeterd. We begonnen de wedstrijd op de brug, dit konden beide meiden goed. Vervolgens turnde ze beide de balk oefening in de juiste, moeilijke volgorde. Op vloer waren ook twee mooie oefeningen te zien. Het laatste onderdeel was sprong, wat was dit een verbetering ter opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd, super! Zo zie je maar, oefening baart kunst. 

Daarna was het de beurt aan May en Marije, de meiden van de jeugd 1. Ze begonnen met een mooie handstandoverslag over de kast heen op sprong. Daarna waren twee mooie oefeningen op vloer te zien, vervolgd door twee goede oefeningen op de brug. Ze sloten de wedstrijd af op de balk, waar heel knap maar weinig wiebels te ontdekken waren. Dat wordt volgend jaar een keuzeoefening, spannend! 

Als laatste was het de beurt aan Sanne, onze jeugd 2. Ze begon met een beetje een wiebelige oefening op balk, maar dit maakte ze weer helemaal goed met haar laatste onderdeel de brug. Wat doet Sanne hier moeilijke dingen. De vloer oefening was ook mooi geturnd en op sprong, sprong ze een mooie handstandoverslag over de Pegasus. Sanne eindigde op een derde plaats en haalde hiermee een bronzen medaille binnen, goed zo!

Onze pupil 1 Zahra en jeugd 2 Sanne mogen zich nog een keer gaan bewijzen op de finale op 14 april a.s. in Ede. Gefeliciteerd met deze plaatsing meiden! Mila en Suus mogen dit seizoen ook nog een keer van start op de pré-selectiewedstrijd op 23 mei a.s. in Driel. Succes met trainen hiervoor.

Wij zijn weet twee trotse trainsters, Evelien en Daisy. 

Plaatsingwedstrijd turnselectie GV de Brug

Zaterdag 24 januari jongstleden vond voor een deel van de meiden van de turnselectie van GV de Brug de eerste plaatsingswetstrijd in de 6e divisie in Elderveld plaats. De dag begon wat later dan verwachten doordat het die nacht heel hard had gesneeuwd, gelukkig waren al onze meiden van de pupil 1, Zahra, Kenza en Josefien goed voorbereid en konden ze zonder problemen aan het wedstrijd beginnen. De meiden mochten de spits afbijten op de brug, maar dit was geen probleem, alle drie de meiden lieten een foutloze oefening zien. Daarna was op de balk soms wel een wiebel te ontdekken, maar dit werd weer helemaal goed gemaakt met de vloeroefening. De wedstrijd werd afgesloten met drie hele mooie handstandplatvallen op sprong en een tevreden gevoel.

Hierna was het de beurt aan de meiden van de pupil 2, Nina en Kirsten. Het eerste onderdeel voor de twee meiden was sprong, iets wat in de trainingen goed geoefend was. Helaas kregen ze allebei een black out en werd de handstandplatval wat moeilijker dan normaal. Gelukkig maakte de meiden dit weer helemaal goed op brug. Na een creatieve oefening op de balk, werd hun wedstrijd afgesloten met een mooie vloeroefening en wat goede leerpuntjes voor de volgende keer. 

Voor de volgende meiden in de jeugd 1, was het iets spannender of ze beide wel mee konden turnen. May was namelijk in de training op de vrijdag voor de wedstrijd pijnlijk op haar arm terecht gekomen, maar gelukkig waren May en Marije er zaterdag allebei bij. De meiden begonnen met een mooi vloeroefening en vervolgens gingen ze met gemak over de kast heen om bij sprong een nette overslag te maken. Daarna was de brug aan de beurt, ook hier zag alles er goed uit, als laatste de balk. Een hele moeilijke oefening, maar beide meiden wisten hem succesvol te turnen. 

Als laatste was onze Jeugd 2, Sanne aan de beurt. Sanne begon op de brug, waarbij ze de moeilijkste oefeningen aan de hoge legger liet zien. Op de balk was het soms even spannend maar ze wist met alle oefeningen te blijven staan. Na een mooie oefeningen op vloer sloot ze haar wedstrijd af met een overslag over de Pegasus. Haar oefeningen werden beloond met een eerste plaats. Gefeliciteerd Sanne! 

Britt, Lois en Evy zijn al hard aan het trainen om een volgende keer mee te kunnen op wedstrijd, heel goed meiden.

Suus en Mila moeten nog even geduld hebben want zij mogen later dit jaar mee doen aan een preselectie wedstrijd, spannend, goed oefenen dus.

Trainsters Evelien en Daisy zijn trots op allemaal, op naar de tweede plaatsingswedstrijd op 14 maart in Opheusden.